Bye bye Yellowstone
11 juni 2026 - Etna, Wyoming, Verenigde Staten
Vanmorgen zijn we weer redelijk op tijd vertrokken, we verlaten West-Yellowstone en rijden via Yellowstone, door Grand Teton National park naar onze volgende bestemming, Alpine. En we hadden geluk, tot vlak voor ons vertrek was een deel van onze route niet begaanbaar in verband met het winterse weer, maar tegen 8uur ging de weg weer open gelukkig.
Niet heel lang nadat we in Yellowstone waren troffen we de eerste kudde met Bizons aan, en dat waren er behoorlijk veel, inclusief allemaal kleintjes.
Een deel van de route voerde ons langs dezelfde weg als gisteren, en op precies hetzelfde punt als gisteren, stond de Eland weer in het gras, of beter gezegd nog steeds misschien..
Het weer is gelukkig een heel stuk beter, het zonnetje schijnt, het is wel frisjes maar in ieder geval droog, we komen door het mooie Grand Teton National Park, waar je prachtig zicht hebt op de besneeuwde bergen die Grand Teton herbergt in zijn Nationale Park.
En niet heel veel later staat er aan de zijkant van de weg een Grizzlybeer, lekker te eten in de berm. Lucky shot van zo dichtbij!
We vervolgen onze weg en verlaten Grand Teton, we lassen een tussenstop in, bij de Target in Jackson, even wat boodschapjes halen en een lekker kopje koffie en we maken een broodje hotdog voor de lunch, en daarna gaan we weer door, op naar de volgende camping.
We verblijven dus een nachtje in Alpine, op een uurtje rijden van Jackson, de camping is super basic en simpel, maar de weg er naartoe en de ligging is echt schitterend, alleen een wind, de hele camper gaat heen en weer. En vanavond flink wat regen, maar we mogen niet klagen, we lazen op facebook dat het in Yellowstone echt bar en boos is geweest, met veel sneeuw. Blij dat wij dat weer net 'gemist' hebben.
Morgen gaan we door naar Salt Lake City. Word dus weer vervolgd.