Mama aan het bier
9 juni 2026 - West Yellowstone, Montana, Verenigde Staten
Vanmorgen hadden we de wekkers al vroeg gezet, om 05:00uur om precies te zijn, gisteren hadden we alvast een route uitgestippeld, het park is als het ware ingedeeld in een 8, vandaag hebben we het bovenste deel van de 8 gereden en het stuk tot de northeast entrance meegepakt, vooral bij het laatste stuk, richting de northeast entrance, die langs een vallei komt, is de kans op het spotten van wild het grootst. Het zou de Serengeti van Amerika zijn, genaamd Lamar Valley.
Om 06:00uur reden we de camping af, richting Yellowstone. En ondanks dat het zo vroeg was, was het toch al vrij druk in het park. Zeker het eerste anderhalf uur kwamen we geen dier tegen, daarna kwamen er wat Bizons in beeld, een aantal stonden op/naast de weg, en grote kuddes in de bergen. Ook met kleintjes.
Niet veel later kwam er opeens vanuit het niets een zwarte beer uit de bosjes, op de foto zie je nog een klein zwart bolletje, in Amerika mag je in de Nationale parken alleen stoppen op de daarvoor bestemde parking, je mag andere weggebruikers niet hinderen, dus we moesten eerst naar de dichtsbijzijnde parking voordat ik een foto kon maken, en tsjah toen was de beer al een eindje verderop en niet goed meer in beeld te brengen helaas. Maar we hebben hem heel goed kunnen zien, hij liep zo vanuit de bosjes achterlangs onze camper.
We vervolgden onze weg, in de hoop meer beren en ander wild te spotten omdat we steeds meer in de richting kwamen van Lamar Valley. Jammer genoeg was dit niet het geval. Buitenom wat hertjes en enorme kuddes met bizons hebben we geen ander wild gespot. Maar het gebied was er erg mooi, net zoals de weg er naartoe.
Nadat we lekker even een pauze hadden ingelast, een bakje koffie hadden gezet en een plakje cake hadden gegeten hebben we onze weg vervolgd en zijn we de route verder gereden, richting Mammoth Hot Springs. Een hele mooie route. En zo vanuit het niets stond er opeens een bruine beer in het gras.
Eenmaal aangekomen bij Mammoth Hot Springs hebben we daar een trail gelopen, een vrij pittige, want je moest aardig klimmen om bij het mooiste uitzichtpunt te komen, maar het was het dubbel en dwars waard. Precies op het moment dat we bijna bovenaan waren, hoog nodig aan het zuurstof moesten, belde Jannette natuurlijk weer haha, die weet t altijd zo lekker uit te kiemen wanneer ze belt. Aymée die vond het allemaal wel best, halverwege is ze op een bankje gaan zitten en heeft ze op ons gewacht.
Niet veel later dook er nog een zwarte beer op ook, en kort erna nog een bruine beer. Dus al met al toch 4 beren weten te spotten vandaag.
Toen we weer een stukje door het park hadden gereden kwamen we een mooi plekje tegen om even te lunchen, daarna hebben we onze weg vervolgd naar Norris geiser basin, wat een prachtige views daar zeg! Ook weer een flinke wandeling, maar zo ontzettend mooi.
Daarna hadden we het wel een heel eindje gehad allemaal, we waren al vanaf 05:00uur wakker natuurlijk, dus na de geisers bij Norris zijn we richting de camping gegaan, waar we uiteindelijk om 14:30uur weer waren. Even lekker relaxen. Vanmiddag even lekker een ijsje gehaald op de camping, dus Maaike dacht even een praatje aan te knopen met de verkoopster.. alleen in plaats van bear zei ze 'i have seen 4 beer', dus ze keek me al aan '4 beer, all by yourself, wauw?' Tsjah wat 1 lettertje verschil wel niet voor verhaal de wereld in kan helpen he, werd ik bijna afgeschilderd als alcoholist hihi.. Ik wou mijn genante voorkomen eigenlijk niet met jullie delen, maar Aymée die stond erop, dus bij deze hihi.
Vanavond hebben we macaroni gegeten, en verder lekker op het gemakje, we zijn alle drie bekaf. We gaan weer lekker op tijd naar bed, zodat we morgen weer fris en fruitig aan het volgende stuk van Yellowstone kunnen beginnen.
Henk:9 juni 2026hele mooie vakantie hoor.
Sylvia en Peter:9 juni 2026Nou....vanaf hier een bereknuffel😍enne proost!!!😅
Anja Van Der Klooster:9 juni 2026Mooie foto's weer genieten daar veel plezier 😘
Mirella:9 juni 2026Ik ben al veel bekende plaatjes tegen gekomen. Zeker ook van Yellowstone. Nostalgie. De natuur is zo mooi in de VS. Waren de leiders dat ook maar. Maar das een ander verhaal. Jullie hebben het duidelijk naar je zin en dat is het belangrijkste.