Een dag vol uitdagingen
7 juni 2026 - Cody, Wyoming, Verenigde Staten
Vanmorgen hebben we de wekker om 6u gezet, maar we hebben beide zo slecht geslapen, dat dat flink tegenviel, dus nog maar even gesnoozed tot 06.30uur, en toen moesten we toch echt uit bed. Lekker bakje koffie gemaakt, en een toast met cheddar kaas, zonnetje erbij, heerlijk wakker worden. Onszelf opgefrist en omgekleed en toen alles afgekoppeld. Rond de klok van 8u reden we de camping af, op naar de volgende bestemming. Aymée niet hoor, die heeft zichzelf vast gesnoerd in de gordels, en heeft nog lekker verder geslapen. Wat een leventje heeft die meid toch soms he.
We rijden langere tijd over de prairies, dit zijn enorme graslanden, waar je uuuuuuren lang geen kip tegen komt, af en toe eens een hertje, oh ja en koeien, heeel veeel koeien. Wat ons opvalt is dat er overal op de prairies olie word gewonnen uit de grond. Rond 10.30uur stoppen we bij een benzinepomp om een kopje koffie te kopen, en even de benen te strekken, want het is een lange rit vandaag.
En een pittige rit ook, veel afdalingen omdat we een grote berggebieden passeren, slechte hobbelende wegen, wegwerkzaamheden en enorm veel wind. Jordy heeft zijn handen er vol aan. Maar ook wel echt schitterend, 32 graden buiten, maar wel sneeuw in de berm, heel bijzonder om te zien, want je zou toch denken dat die sneeuw wel zou smelten met die temperaturen.
We zetten koers richting Cody, dit stadje ligt in de Amerikaanse staat Wyoming, deze stad is gesticht in 1896 door Kolonel William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill, het adement nog steeds de sfeer van het vroegere Wilde Westen. Cody ligt op een uur rijden van de 'East Entrance' van Yellowstone National Park, de komende dagen gaan we dit park bezoeken. Yellowstone is de highlight van onze reis, dus onze verwachtingen zijn hoog. Onderweg zou je al wat wild kunnen spotten, we houden onze ogen wagenwijd open en onze ogen speuren alle bossen af, maar helaas..
Rond 16u arriveren we op de camping, de camping is er wederom een van KOA, je zou bijna denken dat we er aandelen hebben he, haha nee hoor, maar we hebben wel een membercard, en daardoor krijg je 10% korting op je overnachting, en dat is dan toch mooi meegenomen als je zoveel nachten een camping nodig hebt. Ik moet zeggen, de plek is echt top, een super ruime plaats en een patio erbij met meubilair.
Wel hebben we enorm veel problemen met deze camper, je word er een beetje moedeloos van. Bij het ophalen waren alle slotjes lurp, dus bij het ophalen van de camper hebben ze eerst daar eerst een uur staan prutsen, en onderaan de streep werkt nog de helft van de slotjes niet. Vervolgens bleek dat tijdens het rijden alle kastjes zo ongeveer open gaan, en dat de bodems van de kastjes op verschillende plekken los hangen, dus lang leven de rol duck tape, die had ik alvast meegenomen van thuis, onder het mom van, beter meeverlegen dan onverlegen. En op dag 3 van onze trip hebben we natuurlijk ook al een monteur nodig gehad omdat we een lekkage hadden in de keuken, maar ook geen warm water kregen omdat de boiler in storing zat. Vervolgens kregen we problemen met onze black tank (dat is de tank van het toilet), en de grey tank (dat is de tank van het afvalwater), het ene moment rook het alsof je door een rioolbuis heen reed, echt superrr ranzig, en het andere moment alsof de hele camper gevuld was met rotte eieren. Iedere dag zijn we, als we op de nieuwe plaats van bestemming zijn, weer in de weer met het legen van de tanks, emmers water erin aan het gooien, chemicaliën gekocht op verschillende campings, en dit toevoegen aan beide tanks, we hebben er zelfs zakken ijsklontjes in gedaan zodat alle restjes poep los komen, poep van de vorige huurders dan, want wij gebruiken het toilet alleen om te plassen, maar alles zonder resultaat, lekker praatje he, en jullie lezen dit waarschijnlijk tijdens jullie ontbijtje,.. ik zou zeggen smakelijk eten, Enjoy hihi..
Anyway, sinds een paar dagen doet onze koelkast ook vreemd, hij word warmer en warmer en warmer, van de week hebben we al tot 2x toe alle verse producten (vlees, vleeswaren, yoghurt, sausjes) moeten weggooien, en nu doet hij helemaal niks meer. Dus het vlees wat we nog hadden liggen, hebben we maar snel ingevroren, en ook wat flesjes water, zodat we deze in de groentelade kunnen leggen in de hoop onze groenten en fruit koel te houden. De 'on the road' service is ver te zoeken, zeg maar gerust geen service. We zijn al 4 dagen aan het proberen om contact te krijgen met ze, maar geen reactie. Dus heb ik Tioga maar eens gemaild, via hun huren we deze camper, dat we alles behalve blij zijn met deze camper, en zij hebben contact gelegd met de verhuurder, maar in Amerika communiceren ze met jou als klant, en niet met een 'tussenpersoon' dus hun werden ook afgepoeierd, maar zowaar hadden we binnen een uur mail van deze 'top-service' ahummmm. Nou en hun oplossing is, ontdooi de boel maar even. Dus daar is Jordy al vanaf 17u mee bezig, en inmiddels is het al 19.30uur, hij heeft heel die vriezer uit elkaar geschroefd hihi, maar er lijkt schot in te zitten, nu fingers crossed dat we de boel weer werkend krijgen want zonder koelkast kan je echt niet. Al onze gekoelde en bevroren spulletjes liggen nu bij de receptie van de camping, hopelijk kunnen we ze snel weer in onze eigen koelkast/vriezer kwijt.
Word weer vervolgd.

Heel verhaal zo bij de koffie idd 😄
Wel klote als die camper elke keer mankementen vertoont, je bent toch op vakantie. Verder vind ik het leuk om allemaal te lezen elke dag, ben benieuwd wat er allemaal nog komt.
Veel plezier!!!
Ik lees jullie verhalen als 1e als ik mijn telefoon opstart. Heel leuk om het zo te kunnen volgen.
Al veel bekende dingen tegengekomen, nostalgie, maar ook plaatsen die ik niet ken.
Jullie maken wel veel kilometers! Maar ja dat kan niet anders in een groot land als je veel wilt zien.
Jamner van het gedoe met de camper! Ik hoop dat het snel opgelost is.
Veel plezier in Yellowstoene, doe de wolven de groeten van mij.
Groet Mirella