De start van onze vakantie
28 mei 2026 - Whitney, Nevada, Verenigde Staten
Gister zijn we tegen de klok van 10 uur vertrokken vanaf huis, eerst naar Antwerpen, daar parkeren we onze auto de komende weken. Daarna zo ongeveer nog een wereldreis, want we moeten met de bus naar Antwerpen Centraal Station, wat nog niet mee viel, alles op zn Belgs aangegeven, er zou eigenlijk een tram rijden, maar wegwerkzaamheden aan het 'spoor' dus er waren vervangende bussen ingezet, het begon al bij de parkeergarage, Bus 5, die we moesten hebben, werd op alle bordjes aangegeven, en allemaal gingen ze een andere kant op, dus we hebben de hele omgeving van de parkeergarage ook gelijk verkent, vervolgens sta je bij de bushalte, staat er nergens aangegeven aan welke kant je op moet stappen, de logica was dus ver te zoeken.. Anyway, nadat een vriendelijke buschauffeur ons de weg wees, we een paar keer zijn overgestapt, een stuk door Antwerpen Centrum zijn gelopen, met 5 koffers en stoepje op, stoepje af, en nergens bordjes welke kant het Centraal Station op is, lang leven Google Maps, waren we rond 12:15uur op Antwerpen Centraal, dus dan denk je, yes mooi op tijd, want om 13:00uur zouden we met de Eurostar naar Schiphol Airport vertrekken.
Man man man, wat een ongeorganiseerde bende op dat Antwerpen Centraal Station, nergens fatsoenlijke bewegwijzering van waar de Eurostar vertrekt, dus uiteindelijk met een beetje uitvogelen het juiste perron gevonden. Staan we daar, je kon tot 12:45u boarden, nergens geen trein te bekennen. Werd er om geroepen, de Eurostar naar Schiphol, welke vertrekt vanaf perron 22, vertrekt nu vanaf perron 23, dus wij als een haas naar de roltrappen, roltrap op, een brug over, roltrap af, wat best een gehannes is met 5 koffers, en dan staan we uiteindelijk op perron 23, blijft op alle borden perron 22 staan... Dus wij weer terug naar boven, maar even gewacht boven op de brug, blijven die borden gewoon perron 22 aangeven, alleen met wat vertraging.. Niet erg, maar we hadden ons het gezeul kunnen besparen dus.
De reis met de Eurostar naar Schiphol was wel super fijn geregeld, in een uurtje sta je op Schiphol, ideaal. Op Schiphol gelijk onze koffers ingecheckt, en binnen 2 minuten waren we door de douane heen, echt totaal geen problemen gehad qua drukte. We hadden nog een tijdslot gereserveerd voor de zekerheid, maar hier hebben we totaal geen gebruik van hoeven te maken. Jordy werd bij de douane nog gefouilleerd want die sukkel was vergeten zijn moneybelt uit te doen, dus hij ging af op de scan.. Zijn moneybelt ook door de scanner en onderworpen aan een drugstest, maar alles was, uiteraard, in orde.
Lekker bakje koffie gedronken en gegeten bij de Starbucks, en richting de gate gegaan, en jawel hoor, daar werd Maaike nog even uit de rij geplukt voor een steekproef, schoenen moesten uit, ook weer een drugscontrole, zien we er zo crimineel uit? Haar voeten, handen, middel en bagage werden onderworpen aan een drugstest, ah ja, geen probleem, maar net voor het boarden zit je daar echt niet meer op te wachten, en Aymée die kwam niet meer bij natuurlijk, dat precies wij er allebei tussenuit geplukt werden en zij de dans ontsprong, uiteindelijk allemaal gesetteld, en om 17uur vertrok ons vliegtuig.
Een lange zit, het is toch ruim 10,5 uur vliegen. Maar allemaal erg goed geregeld bij de KLM, ze komen regelmatig langs met een versnapering, we hadden de keuze uit kip met aardappelen, of een vega tortellini. En later nog een custard cakeje, nog een sandwich met kaas en mosterdsaus, en tegen het einde van de vlucht nog pizza, en je kon gedurende de gehele vlucht zo vaak drinken pakken als je wou, of wat lekkers, de koetjesrepen waren erg lekker hihi. Om 18:30uur Amerikaanse tijd, dus om 03:30uur Nederlandse tijd, zijn we geland op Las Vegas.
Daarna door de douane, je leest dat dit best moeizaam gaat altijd, dat de Amerikanen erg moeilijk kunnen doen, en je het hemd van je lijf vragen, maar ook dit ging zonder enige moeite, ze hadden idd wel behoorlijk wat vragen, onder andere wat onze plannen waren, hoeveel geld we hadden, waar we gingen slapen, wanneer we weer terug vlogen. We moesten op de foto, en onze vingerafdrukken werden gescand, maar deze vrouw was heel erg vriendelijk. Na 5 minuten hadden we ook dat alweer afgevinkt en konden we naar de bagageband om onze koffers te halen.
En toen op naar de wachtplaatsen voor de Ubers, want die hadden we gereserveerd om vanaf de luchthaven naar ons eerste hotel te gaan, we logeren een nachtje in Boulder Station Hotel & Casino, op ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf de luchthaven. We hebben bewust voor dit hotel gekozen omdat dit qua ligging erg gunstig lag voor ons. Eenmaal gesetteld nog even lekker wat te snacken gehaald, en daarna onze mandjes opgezocht, alle 3 helemaal op en zo gaar als een konijn. Heerlijke bedden overigens!!
Het tijdverschil hakt er wel in, hoe moe we ook waren, om 01:00uur waren we allemaal klaar wakker. Jordy en ik hebben om half 2 nog Goede Tijden Slechte Tijden terug gekeken, en zijn om half 3 nog op onderzoek uit gegaan of we ergens koffie konden kopen, en man je staat dan echt versteld hoe druk het op dat tijdstip gewoon is, in het casino, maar ook in de bar/restaurants. Daarna hebben we alvast onze koffers even opnieuw ingericht, dat was nogal een zooitje geworden, als Aymée iets nodig heeft, onderop de stapel, dan pak je dat gewoon, en dan til je de rest niet even netjes op natuurlijk, dus ja, alles lag door de koffer en sowieso is het voor het vervolg van onze reis wel handig om de koffers weer op orde te hebben. We gaan zo even ontbijten, Aymée is uitgehongerd, het is nu ik dit blog aan het schrijven ben, net 05:00 uur, en het ontbijt is pas vanaf 06:00uur geopend, dus we, vooral Aymée, moet nog even geduld hebben. En na het ontbijt om 11:00uur uitchecken en dan staat het volgende onderdeel op onze planning, ons vervoersmiddel voor de komende weken ophalen!
Word vervolgd :-)

Maar verder hebben je dan een voorspoedige reis gehad.
Straks om de camper dan kan het avontuur beginnen !
Veel plezier!